Brrrrrr... småfrusen helg ;)

Jaaaa inte har man vilat och julpyntat i helgen inte...förstår inte riktigt när det ska hinnas med?? Nåja det kommer ju en 2:a advent, en 3:e advent och en 4:e advent....Så lite tid har man ju på sig, hahaha ;)

Efter fredagsmys framför IDOL med Stina och hundarna så har det varit full rulle hela helgen. På Lördagen var vi på pimpelpremiär 09.30 i Hamnviken(Öjebyn). Det blev inga fiskar den här gången trots olika lockmetoder. Vi hade missat fiskarnas napptid med en halvtimme :(   Det var -15 grader och snålblåst så vi frös hem eller rättare sagt så frös vi till Bolaget där vi köpte glögg och sedan for vi hem. Vi är glada iallafall.


Jag fokuserar...
Jag försöker se normal ut...lite halvfrusen faktiskt trots bra klädsel


Idag, söndag, blev vi väckta i ottan för att få reda på att det var renskiljning i Kåbdalis. Vi for dit efter en snabb frukost, hundutfodring och rastning. Pust,pust...in med hundar, grejor och fikasäcken i bilen och iväg :) Alltid lika roligt att få höra knäppandet i renarnas klövar när de springer :) Tack för att jag fick vara med.


Rörelse under skiljningenStinas renar...så vackra :)


Efter hagen for vi så till själva Kåbban där vi rastade hundar, fick värmande god chokladglögg och god middag :)) Jag hade turen att få med mej en matsäck till imorgon oxå :)
Nu måste jag gå i säng för att orka upp imorgon men vi ses igen...

Helgen å framförallt skoooor :)

Helgen började med att jag hade fredagsmys med hundarna, vi tittade på IDOL tillsammans. Spännande...tävlingen börjar ju att närma sig sitt slut.

På lördagsmorgon kom ElliKari förbi eftersom hon skulle ned till Piteå och prova glasögonbågar. ElliKari hade med sig ett grävlingskinn till oss som Rune fixat :)) Rune hade också skickat med en massa älgkött. Jättebra att få älgkött i frysen :)) Stina och jag följde med in till Pite som smakråd :) Vi strosade runt på stan' och tog en fika på Ekbergs. Stina och jag köpte oss nya skor....välbehövligt då Stinas är utnötta och mina har gett upp på gamla dar' genom att börja knarra i sulorna! Kniiir-knaaarr, kniiiir-knaaarr...


Stina nya pjucks...Fynd! Kampanjpris 690:-, ord.pris 1100:-


Mina nya pjucks...Fynd! Nedsatta i pris från 1100:- till 600:- :))

Efter stadsbesöket och hemkomst så styckade Stina älgköttet och ElliKari hjälpte till med paketeringen :) Snabbt jobbat ;) Jag lagade till middag...det blev flygande Jakob - mums!

Idag, söndag, har jag torkat ren och monterat vår nya spis (nygamla/begagnade). Spisen är som ny, knappt använd...Spisen var försedd med kontakt men vi hade inget uttag utan en kopplingdosa på väggen så jag klippte av kontakten och drog in kablarna i kopplingsdosan istället. Jahaja så har man lekt elektriker idag då ;)Senare på söndagen rensade Stina och jag ur carporten så att jag kan köra in bilen där framöver :) Stinas bil står för närvarande inne i garaget.

Hundarna har varit med och varit väldigt deltagande i alla aktiviteter idag ;) både inomhus och utomhus!! Snacka om att de kan vara åtför (i vägen) ibland. Här kommer några bilder på våra förtjusande söta dogs från idag...Tikki är också förtjusande söt men hamnade inte på bild idag, han får extra plats på nästkommande blogginlägg.


Aigo och Varga tar igen sig lite...Finns det hjärterum så finns det stjärterum ;)


Aigo och Ila i Biabädden.


Varga säger: Var inte arg på mej...Klia min mage istället, jag är såååå snäll...

Ny arbetsvecka/praktikvecka, nya tag...jag håller på att försöka få bättre ordning på fiskerullarna i butiken och hann inte klart med det i fredags...Det är haspelrullar, multirullar, flugrullar, insjörullar, havsfiskerullar mm beroende på kategorisering ;)
Ha de gott alla :)Praktik, praktik, praktik :)

Hej, hej...Nu är jag inne på min tredje praktikvecka på butiken "Fritid & Vildmarksliv". Jag praktiserar tom den 10:e december och jag har långa arbetsdagar. Jag åker hemifrån 08:20 och är hemma mellan 18:30 - 19 på dagarna så inte blir det särskilt mycket bloggande inte...Hinner inte fotografera något heller...

De två första veckorna på praktiken har jag befunnit mej på lagret för att lära mej datasystemet/lagerföring och andra rutiner. Den här veckan har jag varit mer ute i butiken, svarat i telefon, fått skriva ut ordersedlar och fakturor. Har även börjat lära mej kassan och har också gjort några *sälj*. Jag kanske ska bli butiksförsäljare när jag blir stor ;) Allvarligt talat så trivs jag jättebra på butiken men jag kan ju inte så mycket om vapen, ammunition, kikarsikten, vapenlicensförfarande, gps-pejlar, kommunikationsapparater o dyl så där kommer jag till korta...Jag kan mera om fiskegrejor, flugbindningstillbehör, kikare, kläder, skor och hundtillbehör
. Ibland finns det mycket att göra på butiken och ibland väldigt lite. Det värsta jag vet är att ha lite att göra...Jag hade i förlängningen hoppats på att få jobb på butiken men som det ser ut just nu tror jag inte de behöver anställa någon ytterliggare personal. Säsongspersonal kanske?? Vem vet hur det blir när butiken kommer igång med sin webbutik?? Det kanske blir mer jobb då? Jaja jag har tre veckors praktik kvar innan jag återvänder till "skolbänken" för att gå färdigt utbildningen som riktar sig mot handel och service...förutsatt att jag inte har jobb då vill säga. Ett jobb går före allt annat.

Vintern har anlänt och under den gångna veckan har vi haft morgontemperaturer på -22 grader en del dagar. Brrrrr, man har inte hunnit vänja sig vid kylan ännu. Hundarna har också tyckt att det varit kallt, speciellt småhundarna då. Så länge de springer runt går det bra men blir de stillastående/stillasittande så blir det plötsligt svårt att gå ;)

I söndags, på Fars dag, var vi upp till Kåbdalis och firade Stinas far. Spelade lite Canasta med ElliKari och Stina vann stoooort.( Nu blir hon glad när jag nämner det ;) )


Jag i badkaret (efter en lång arbetsdag) med min badkarsbricka som jag fick i födelsedagspresent av Rune & ElliKari :) Började läsa boken "Hypnotisören" av Kepler, åt frukt och choklad och drack saft i badet(ej vin). Mysigt va??

På tal om badrummet ja, nu har vi satt upp ett insynsskydd i plast på fönstret. Bra, för då slipper man smyga runt när man letar handduken ;)

Det gäller att stå på lite på kvällarna så man får någonting gjort så nu måste jag gå å göra något annat innan det är dags att gå i säng.
Hej på ett tag.RSS 2.0