v.11 tom v.12

Här har det varit en mycket blåsig vecka...storm i vindbyarna vissa dagar :( Inte lika jävligt väder som i fjällen dock...där vägar har måst stängas av.
Jobbade på fritids & vildmarksbutiken lördag den 19:e!! :))) Det lovar bra! Som det verkar så får jag anställning där i sommar :))

I veckan som gått har jag hittat ett underbart fiskeställe...Lill-Brännträsk! Jag var dit både i tisdags och onsdags och provade fiskelyckan....Här kommer två bilder:Röding på precis 1Kg(vägde den på hushållsvågen hemma). Tagen på en silverblank Eldorado-pirk och maggot.
Bakom rödingen ligger mitt Isfiske-ekolod :)) Det är bra att ha med sig när man är ny på ett ställe - då har man ju en sportslig chans iallfall ;) Man får dock inte mer fisk bara för att man har ett ekolod men man kan ju se om fisken finns där man sitter.Närbild rödingen...Jag hade på en rödingen som var dubbelt så stor som denna(jag såg den i borrhålet) men den slet av linan mellan pirken/blänket och kroken....Fan vad man grämer sig ibland...jag skulle ha låtit fisken köra omkring ett tag till/slakat den lite mer...Det är lite kritiskt att få upp rödingarna när man bara har ett borrhål gjort med 110cm-isborr!! Funderar om jag måste skaffa en grövre isborr?? Yxa skall finnas med som sista utväg hädanefter...att hugga upp större hål med alltså ;)

Det var inget goväder att sitta ute i...blåste som attans...och i onsdags hade jag inte lika bra fiskelycka :( Fick bara två abborrar och två mörtar...Det är ju så att rödingen blir lite lågtryckssjuk....och det är ju aldrig bra fiske när det är nymåne/tillbakagående måne och blåsigt så att vattnet guppar upp och ned i borrhålet. Dessutom small det i isen!! Inte bra...Nu avvaktar jag minst en vecka innan jag provar fiskelyckan igen :) (dvs minst tom tisdag till veckan 13).

Fredag-Lördag har Stinas kompis Sanna bott här med sina tre hundar Harry, Sally och Freja :) Stina och Sanna lagade våfflor åt mig i fredags...Alla våra hundar kan umgås utan problem nu, vi får bara vara lite uppmärksamma på att förekomma konfliktsituationer ex ben och leksaker....Jag var lite nervös för Vargas och Frejas möte eftersom de haft en kontrovers tidigare men det var faktiskt då de var kopplade för promenad....Nu var de lösa inne i köket och det gick jättebra...Varga visar såååå fina hundsignaler :)

I lördags for vi ut med alla 7 hundar och grillade vid Lill-Brännträsk...Inget fiskande alltså...vi bara njöt av att vara ute...Hundarna tyckte det var toppen!! Vi grillade Piteortens falukorv och sedan mackor i mackjärnet!! Mackorna med skink/champinjonstuvning och ost gjorde jag i förväg hemma så att de bara var att stoppa ned i järnet :) Mumms det var gott :o)

Hundarna luktar fortfarande, idag söndag, grillrök ;)


Jag i finvädret ;)


Stilige Aigo :)


Ila gillade att klia sig i de stenhårda skoterspåren ;)


Tikki(halvtrimmad)


Småhundarna(Sally på renskinn)


Varga i ståtlig posé...


Freja(bordercollie 8 år)


Harry(Chinese Crested , powder puff)Sally(Chinese crested)


Varga och Freja
Snöväder, töväder och Supermåne!!

Jaaaa nu går vi mot ljusare tider...:) Nu har bästa årstiden börjat här uppe dvs vårvintern med fiske, skoter och solsken :) Jag har haft nytta av snöslungan den senaste månaden faktiskt då det kommit blötsnö i två omgångar...sedan har jag vallat om mina längdskidor och varit ut och åkt några rundor i elljusspåret....Det trista just nu är att det är alldeles för hårt och isigt...det skulle behöva komma lite dämpande nysnö uppepå :) Det får gärna snöa mer...och sedan kan våren komma pang-booom i slutet av April - det skulle bli allra bäst!

Här har jag också haft fullt upp i 14dagar med att följa skidVM i Holmenkollen och skidskytteVM i kalla,blåsiga Sibirien...

Kvällen den 19:e mars var jag hos grannarna och surrade och lånade/fick en TVdigitalmottagare då våran kraschat...Stina passade då på att fotografera av SUPERMÅNEN!! Månen har ju inte varit så nära jorden på 19 år...Jag tyckte det var svårt att, med blotta ögat, se att månen faktiskt var större men så var det ju faktiskt! Det syntes egentligen bäst när månen precis kom upp över trädtopparna...Här kommer iallafall några bilder som Stina fotat med sin kamera Panasonic Lumix DMC FZ-28 och mitt Manfrotto-stativ. Viktigt med stativ när man skall fotografera med lite längre slutartider...Stina har oxå lekt lite med kamerans vitbalans-inställningar...Nice! :)


Foto: StinaFoto:StinaFoto: StinaNorrsken :))

Här uppe har det varit blidväder i någon dag nu...snön töar ihop, det droppar och rasar från stugtaket! Nu blir det tungskottat men skoterföret blir förhoppningsvis kanon bara det fryser på igen! Vilken tur att jag skottade av taken på carporten, garaget, gästhuset och uthuset för några veckor sedan :))


På dagarna följer vi längdskid-VM och det har varit frustrerande att se svenskarnas dåliga skidor...men idag vände det igen då Kalla och Ingemarsdotter tog hem lagsprinten:))


Idag har vi varit iväg och vaccinerat Tikki och Ila på Djurkliniken i Öjebyn
. Vi bokade då också en tid till Aigo som skall rabiesvaccineras för en tripp till Finland senare i år.

Igårkväll var det fullt pådrag här, då det var ett fantastiskt norrsken (Aurora Borealis)!! Jag har väntat hela vintern på att få fotografera norrskenet...Typiskt nog satt fel objektiv på min systemkamera NIKOND90 just då och jag hade inte tid att hålla på och byta. Vi sprang ut med de andra kamerorna och stativen och det blev faktiskt inte så tokiga bilder. I skrivande stund(20:20 110302) finns stora chanser för norrsken om det klarnar upp lite på himlen! Här kommer några bilder från igår


NIKON P6000 vid exponeringstid 15s   f3,6   ISO800   Foto: Anna-LenaNIKON P6000 vid exp.tid 20s  f4,1 ISO800
Foto: Anna-LenaNIKON P6000 vid exp.tid 30s  f3,6 ISO800
Foto: Anna-LenaNIKON P6000 vid exp.tid 13s  f2,9  ISO800
Foto: Anna-LenaNIKON P6000 vid exp.tid 30s  f3,6 ISO800
Foto: Anna-LenaPanasonic Lumix DMC-FZ28 vid exp.tid 20s  f3,7 ISO800  Foto: StinaPanasonic Lumix DMC-FZ28 vid exp.tid 30s   f3,4  ISO800 Foto:StinaJag med min NIKON D90 och objektiv SIGMA150-500mm DG APO HSM OS 1:5-6,3
Bild på Talltita, fotat med ovanstående objektiv vid  450mm , slutartid  1/100s, f6,3 och ISO320

Förresten så skall nämnas att jag fortfarande inte hittat mitt skidvalleset som gömt sig på något säkert ställe. Jag har varit tvungen att köpa in lite nya grejor men jag har dock inte haft tid ännu att rengöra och valla om skidorna. Det får bli imorgon och nu mina vänner måste jag avvika ;)

RSS 2.0