Snart stundar vinter....

Jaaaa, vare sig vi vill det eller inte, så är vintern snart här. I helgen har vi iallafall gått över till vintertid. Tänk att den här gången kom jag ihåg att ställa om klockan :)


Halloween-bild


Förra helgen var vi, tjejgänget på utbildningen, hembjudna till Dhiba med familj för att få avnjuta irakisk mat
. Vi lagade maten tillsammans och hade roligt...Jättegod mat :) Inte så annorlunda som man hade trott utan det var själva kryddandet som gjorde det så gott och ovanligt. Tack så mycket Dhiba :)I onsdagskväll åkte jag och Stina in med Tikki & Ila till Grans hundhus för att träna lite agility. Sikfors nybildade hundsektion har bokat upp hundhuset var 14:e kväll tom slutet på April :)


Ila är trimmad nu :)


"Pojkarna" är oxå trimmade :)


I veckan hade jag och Kristina också en inlämningsuppgift som skulle skickas in till rättande lärare på MiROi. Det gick jättebra :) vi fick bra bedöming. I fredags så hade vi individuellt prov på kursen "Bransch & produktkunskap". Det kändes som om det gick bra men det återstår väl att se när man för höra rättningen ;) För att fira alltihop så hade vi(kursdeltagare) klassfest på Furuborg, grillbuffe och en öl. Därefter gick vi hem till en av kompisarna och firade framemot ett-tiden...Attans vad roligt vi hade :))) Tänka sig att jag sjöng kareoke, jag som inte kan sjunga...nåja det var iallafall ingen som grät ;)

I lördags följde vi med EK och Rune till Pite för att göra stan...Jag ska ärligt erkänna att jag var lite seg efter nattens festande men va då, man bangar ju inte ur. Vi var på stan heeeela låååånga dan' och man blev lite less.Blev bjuden på fika på Ekbergs och då blev det bättre... Stina köpte ett par snygga skor åt mej :) Tack hjärtat :) Jag blev sedan födelsedagsuppvaktad i efterskott av EK & Rune. Fick en välbehövlig Wrapmaster så nu kommer inplastning av mackor att gå som en dans. Fick oxå en sak som är lite mer lyxbetonad, nämligen en badkarsbricka där jag ska sätta mitt vinglas, ett tänt ljus och en god bok någon kväll i badet :)

Nationella nyheter: I veckan har det pågått filminspelning i omgångar här i Sikfors...Inspelning av filmen  " En annan del av Sverige". Har hört rykten att Helena Bergström och Mikael Persbrandt är med i filmen. Har dock inte lyckats få syn på dom...vi tänkte ett tag att vi skulle släppa hundarna lösa så att vi skulle komma mittuppi så att säga, men vi fegade ur...Här kommer dock en bild på filmteamet som filmade alldeles utanför vår husknut :) PaparazziStina var framme ;)Idag har jag varit på hundpromenad med Varga tillsammans med medlemmar ur Sikfors hundsektion. Vi gick en ordentlig runda och Varga skötte sig jättebra. Lagade middag, det blev ugnstekta kotletter, ris, en god sallad, vitlöksbröd och lättdryck till det.

Jaaa vänner, som ni ser är veckorna fyllda med en massa saker hela tiden så bloggandet har fått stå tillbaka lite p g a tidsbrist. Imorgon börjar jag min 6-veckorspraktik på butiken Fritid och Vildmarksliv ute i Bergsviken(Piteå) eller 'Bersika' som de säger här uppe...Mina "arbetstider" blir 9-18 alla dagar så skall jag ha tid att göra något här hemma så får det bli på helgerna eller tidiga morgnar. Tidiga morgnar vet vi ju alla hur jag är -gäääääsp! Så Godnatt på er allihopa :)

Hundutställning, första snön och innemys...

Förra helgen åkte Stina och jag iväg på MittNordenutställningen, Sundsvall, med Tikki och Aigo. Medpassagerare var Märra med fyra av sina borderterriers(kennel Lappstintans). Vi hade bokat in oss på Scandic Hotel för övernattning lör till sön så att vi inte skulle behöva köra ned på natten. Varga och Ila fick stanna hemma och vår jättesnälla kompis Sanna bodde hemma hos oss för att sköta om dom.

Vi är väldigt nöjda med "pojkarnas" utställningsresultat. Vi önskade att få en 1:a på Tikki och en 1:a på Aigo oxå för den delen...Aigos päls var så gott som överblommad så vi räknade inte med så mycket...Stina ställde Tikki och jag Aigo. Utställningsresultaten blev följande: Tikki 1:a pris och kk 2:a (Jaktklass), Aigo 1:a pris och kk 3:a(juniorklass). Roligast var att Tikki skötte sig så fint i ringen och att han fick ett 1:a pris :)) Yippie!! Aigo var som vanligt stencool och travade på i ringen som om han hade något eget sorts mål att gå emot i livet. Han är dock ung fortfarande så han kan ibland bli lite distraherad och tittig men det gör inget, träning, träning...
På Scandic Hotel träffade vi goda bordervänner över en fantastisk middag/ Italiensk Buffé med lite vin/öl. Tack alla bordervänner som vi träffade under middagen och vid utställningsringen, tack för glatt och trevligt umgänge :) Speciellt tack till vår medresenär Märith för trevligt resesällskap under helgen :)


För övrigt så löper både Ila och Varga just nu så det är lite stökigt här hemma...Ila och Varga bor i köket för tillfället för att "pojkarna" ska få ha sin egen våning ;) Aigo är den som har det mest jobbigt, hormonstinn som han är vid 1 års ålder...Tikki har full koll på läget men tar det lugnt. Tikarna har det oxå tufft, de håller på och rider på varandra hela tiden. Snart är nog höglöpen över och då lugnar det väl ned sig...Det ska bli sköööönt :)

Jag och Tikki har idag(sön) varit ute på hundpromenad med ca 10 andra hundar och deras mattar/hussar. Vi håller på att starta upp en hundsektion/hundklubb här i Sikfors och upptaktsmöte hade vi redan i onsdagskväll.


Jag med Aigo(Lappstintans Ice-Breaker) i utställningsringen, MittNordenutställningen Sundsvall


Aigo springer i ringen


Tikki(Lappstintans Martini) i ringen, MittNordenutställningen Sundsvall


Aigo som Stina nu har börjat trimma av päls...strax klart :)


Löptik 1, Ila(Bombax Jokasta) som gäspar stort...Hon ser ut som en elak gremlin på bilden ;) Inte så smickrande bild men rolig :) Ila ska trimmas så fort hon har löpt färdigt dvs om ca 1-2 veckor.


Löptik 2: Varga som smilar lite...

Övriga nyheter:
Första snön kom här tidigare i veckan så jag har idag lagt på vinterdäck på SAABen, kan liksom va bra att ha dubbdäck då det är lite halkigt...
Igår(lör) följde vi med Stinas mamma in till Piteå på en shoppingrunda sedan blev det mat, kaffe och film här hemma i Sikfors.
Har äntligen fått upp en hatthylla i hallen så vi har någonstans att hänga upp kläder! Jag har i helgen också pysslat med att sätta upp markisoleringskivor för ventilationshålen i krypgrunden och sedan har jag satt ut fågelborden. Har alltså gjort klart ute på gården för vinterns ankomst. Krattning av löv tar vi om snön tinar bort...Nu är det mys :)


Hatthyllan, behändig storlek, alldeles lämplig för vår lilla hall

Återkommer snart igen...


Det var ett tag sen...

Hej allihopa...det var ett tag sen ;) Jag har inte tyckt att jag har haft något att rapportera men egentligen händer det ju mycket varje dag. Dagen efter senaste blogginlägget påbörjade jag en 22 veckor lång utbildning(under af) som inriktar sig mot detaljhandel och service. Är på "skolan" mellan 9-15 alla vardagar och ska sedan göra praktik, 1nov-10dec, på butiken Fritid & Vildmarksliv ute i Bergsviken(Piteå). Praktiken ser jag fram emot, det ska verkligen bli jättekul =)

De två senaste veckorna har Stina och Tikki varit i Kåbdalis så jag har haft en del hundgöra här hemma då Varga, Aigo och Ila stannade hemma med mej...Långa morgon och kvällspromenader, vissa morgnar roliga och andra jobbigare ;) Nu är dock ordningen återställd, Stina is back ;)!!

Andra mindre roliga saker som hänt är att min bil havererade för Stina uppe i Kåbban under förra veckan...Det innebar en hel del krångel naturligtvi, mest för Stina då, som var beroende av bilen...Jag åkte upp med en ny tändkasset då vi trodde att det var den som pajat plus att den är väldigt lätt att byta själv. Tänkte slippa undan bärgningsavgift. Således bytte jag tändstift och tändkassett men ack nej, bilen ville inte starta...Efter tips så provade vi att banka lite på bensintanken eftersom det kunde vara bensinpumpen som hängt sig, men bilen förblev död...Det blev till att ringa försäkringsbolaget och bärgaren :(( Det konstaterades på verkstaden att det var bensinpumpen som var totaldöd. Slutsumman blev ca 7000 riksdaler(inkl bärgning)...Roligare kan man ju ha för dom pengarna. Där rök en del planer, SUCK...men å andra sidan, det kunde vara värre...

Apropå en annan sak så har vi funderat över hunddofter...Alltså inte bara när de fiser eller är blöta. Min, nu i hundhimlen, Noicy luktade nypoppade popcorn och Ila luktar frukttuggummi på huvudet(hon har inte kommit i kontakt med någon parfym). Vi tänkte att vi nog var lite knäppa så jag la ut en förfrågan på min facebooksida och det visade sig att det finns fler hundar som doftar =D   Fantastiskt va!?

Jag har förrsten hört att det dessutom ska spelas in en film här i Sikfors, kanske ska grannens hus användas :) Upphovsmakarna till filmerna "Vi hade iallafall tur med vädret" är det som ska göra en ny film men jag har ingen susning om vad filmen ska heta eller vad den kommer att handla om.

I helgen har vi varit extremt lata och bara gjort de nödvändiga vardagssakerna...Jag lagade Flygande Jacob till middag. Det var typ 20 år sedan jag åt det sist...Guuud så gott det blev :)

Hösten är verkligen här och krattning, däckbytte och hundtrimmning är nära förestående. Men först så åker vi till Sundsvall på MittNorden-utställningen 9-10 oktober. Vi ska ställa ut våra små "raggsockor", Tikki och Aigo...Bokat rum på Scandic hotel så vi övernattar lördag till söndag. Återkommer med rapport efter utställningen. Men önska oss lycka till ;)Sidensvans med rönnbär i vår rönnhäckSidensvansarna har fullkomligen invarderat byn...här sitter två stycken på grannens tv-antenn!
RSS 2.0