Sträng kyla och sedan blida :)

Efter drygt 14 dagars kyla med temperaturer ned mot -35 grader så blev det helt plötsligt blida i lördags :) Kung Bore fick släppa greppet...Småhundarna har nästan inte velat vara utomhus, det har varit snabbt ut och sedan snabbt in. Småhundarna har alltså mest legat inne och laddat upp överskott i sina batterier...Vi tvåbentingar har också varit ganska less på kylan, att inte kunna vara ute längre stunder, krånglande bilar och ett fruset tillvattenrör till toastolen :( Vattnet/isproppen till toan löstes dock snabbt upp med en liten slang och varmvatten :) Jag och Varga(laikan) har trotsat kylan och varit ute på några längre promenader då och då. Vackert men kallt ! Här kommer några bilder på småhundarna från igår...då de släppte ut lite av sin energi. Foton tagna av Stina...själv höll jag på och skottade fram skotern( min gamla Betta - Polaris Sport GT Indy 340).Här jagar vi varann alla tre samtidigt...Ila, Tikki och Aigo.
Tuffe Tikki!! Lite lurvig eller?? ;))
Ila alltid på språng(om det inte är för kallt då..)Aigo - här kommer jag!!
Ila busar med Aigo...
Här sular Ila tag i Aigo ordentligt ;) Inget allvarligt utan bara bus men kolla in Ilas blick ;)

Det var en liten snabbrapport härifrån...nu måste jag ta itu med annat göra...

Förresten... en fråga till alla i omvärlden ;)) är det någon som sett var mitt skidvalla -kit  gömmer sig?? Har ni några ledtrådar eller spaningstips ;) Isåfall skriv/kommentera gärna under inlägget;)

Plugg, plugg, plugg och lite annat...

Jag har som kanske tidigare sagt gått en serviceutbildning med inriktinig handel under 22 veckor. Utbildningen påbörjades i september och avslutades nu den 8 februari. Jag gjorde då oxå en 6 veckorspraktik på en jakt&fritidsbutik i Piteå som delmoment. Var in på Af i veckan och anmälde mej som aktivt arbetssökande igen och helt hipsvips så hade jag enligt handläggaren kunnandet och bra erfarenhet från Handeln...Jaaa jag säger då det ;) Nu hoppas jag på ett jobb!! Bättre jobbsäsong inom Handels väntar ju nu framöver...
Kyla och låga temperaturer har härskat hela vintern...kanske inte någon rekordkyla men låga temperaturer egentligen ända sedan november...

Jag har återupptagit Agilityträningen med Aigo och Ila på onsdagkvällar i Hundhuset på Grans...Det är bra att få göra något med hundarna :) Det har ju varit så kallt hela vintern att jag inte tagit mej ut på längdskidorna en enda gång sedan elljusspåret drogs upp.Jag får så lätt problem med luftrören om det är för kallt så det har bara varit att avvakta. Får se hur det blir nu i slutet av denna månad.Hoppas, hoppas ;)

Mycket snö verkar det som det är även i år...Jag kan ju säga att jag haft mycket nytta av snöslungan!! :)
Snöskotern står dock nedsnöad på gården...har varit totalt värdelöst snöskoterföre hitills i vinter...bara bottenlös djupsnö :( Det finns ingen bärighet. Jag hade igång skotern vid ett tillfälle för att köra upp en liten hundslinga här på gården. Pinsamt, jag körde fast mellan en syrenbuske och gästhuset!! Kunde inte stå på med gasen ordentligt eftersom det var en snäv kurva precis där och i djupsnön satt man ohjälpligt fast, det var bara att ställa sig å skotta :S  Nåja det blev en hundslinga iallafall men den är numera igensnöad. Hoppas nu på blidväder och att det får töa ordentligt så att snön får någon sorts bärighet.

Sedan har jag och Stina också bevistat Jokkmokksmarknaden som vanligt. Intog då logi i Kåbdalis som alltid ;) Där var det huset fullt! Vi var 9 vuxna, två ettåriga tvillingpojkar och 8 hundar i samma hushåll :) Det var fullt upp hela tiden, men roligt :)  Jag såg förrsten kronprinsessan Victoria omgärdad av SÄPO-vakter på Jokkmokksmarknaden oxå:) Hann dock inte med att ta någon bild :(
Ljuslykta från arctic glas(Arvidsjaur) inköpt under marknaden. Fotograferad med lite olika kamerainställningar.

Plädar i vardagsrummet, inköpta på Ajtte 2009...


Renskinn(kalv) som vi ska sätta upp på hallväggen...


Oljemålning av Torbjörn Sandling(Jokkmokk) inköpt marknaden 2009, hänger i vardagsrummet.

Någon som kan gissa inredningstemat i vårt hem ?? ;))

Imorse drog Stina iväg till Jokkmokk för att åka en slädhundstur med en kompis. Jag är således just för tillfället hemma själv tillsammans med hundarna och ikväll ska jag iväg på utbildningsavslutning/klassfest i Piteå. :o) Stina kommer hem ikväll och får agera chaufför senare i afton alltså...

Näää nu är det vardagsbestyr att ta tag i...de fick vänta till förmån för bloggandet den här gången. Det var ju så att säga på tiden ;)


Julen varar ända till påska!

Hejsan allihopa! Har fått många anmärkningar på att det aldrig händer något på min blogg och jag kan inte annat än att hålla med..:) Men samtidigt så kan man ju tänka så här: Om man inte gjorde annat än satt framför datorn så skulle man inte heller ha nåt att blogga om ;)

Hursomhelst så firades julhelgen i Kåbdalis. Alltid lika roligt och där känner jag dessutom att jag kan ta det lugnt...har inte så mycket att stå i när jag befinner mej där så att säga. Fick många fina och bra julklappar i år oxå - undrar om jag har varit extra snäll?? Speciellt värt att nämna är julklappen jag fick av Stina...Jag blev så rörd att jag tom började gråta. Klappen var en akrylmålning föreställande min numera i hundhimlen älskade Noicy som målats av vår vännina Berit Loovas(uttalas Lövås, Norska). Så fantastiskt fin och man ser verkligen att hunden på bilden är Noicy oxå...Berit har målat utifrån ett fotografi som jag fotograferat under en fjällvandring i Kittelfjällen 2007.Tavlan

Fotografiet

Nyår då?? Joo det firade vi in hemma i Sikfors tillsammans med hundarna :) Lugnt å stilla var det...

Trettondagshelgen var vi åter igen i Kåbdalis och våldgästade ;)) Slappade, tittade på Tv, åt god mat och spelade lite Canasta(kortspel). Snöoväder hela helgen...
Kan bara säga att plogningen av vägarna i Norrbotten är under all kritik! När vi åkte hem såg vi inte till en ända plogbil på 10 mil och vägen var så nedsnöad att det endast fanns ett körfält så att säga. Bitvis var det snösträngar som var ca 3 dm höga!! I vägkanterna var det ca 2dm snö, det var inte roligt att få möten kan jag säga. Bilens hjulhus blev helt igenpackade vilket orsakade komplikationer dagen efter. Fick en fruktansvärd vibration i bilen som konsekvens av de igensnöade/nedisade hjulhusen. Det var bara att värma upp kallgaraget för att tina ur bilens hjulhus. Funderade ett tag på att skriva en insändare om Vägverket Norrbottens skötsel av plogning och att jag minnsann skulle skicka elräkningen för att värma upp kallgaraget till dem!! Jag var så f-bannad! Vi tog fakstiskt en bild på hur vägen såg ut men den ligger i Stinas mobil så tyvärr får ni inte se den.
Man tycker ju att vägverket här uppe i Norr ska kunna sköta sånt här och det kan de säkert oxå, men de åker väl inte ut så ofta för att de på så sätt gör besparingar...Jaja nog om detta.

Mera nyheter alldeles strax...wow! tänker ni , ett inlägg till, då får vi väl vänta till påsk innan nästa men jag lovar att nu skall det bli bot å bättring :)

RSS 2.0