Oplanerad utflykt :)

Tisdagmorgon: Jag var vaken och telefonen ringer...En älg var skjuten! Det var en stor älgtjur skjuten undan Vargas kullbror Ilo. Jag å Stina upp ur sängen som två raketer...Vi hastar dvs ingen frukost...rastar av hundar, tar med hundar, kaffe, fika, hundmat, vatten och kameror.Innan vi nått Älvsbyn hade jag iallafall fått i mej morgonkaffet...Anledningen till vår brådska var att vi ville vara plats med Varga så att hon skulle få vara med innan älgen transporterades bort. Vi vet ju inte hur mycket Varga fått vara med förrut...hon kanske inte ens har sett en älg förrut, ej heller en död sådan...Väl framme blev Varga försedd med GPS och fick själv ta sig fram till den skjutna älgen. Inga problem, Varga hittade fram men var påtagligt försiktigt. Efter ett tag lossnade det och hon tog några tuggor älgfeta. Hon skällde dock inte men vadå...det är väl inget roligt med ett älglik som bara ligger still. Med gemensamma krafter( vi var ju fyra pers)flyttade vi upp den redan urtagna älgtjuren på " 4-hjulingspulkan". När så 4-hjulingen, pulkan och älgen började röra på sig då skallade Varga!! Pålastningen på släpvagnen var snabbt gjort. Roligt att vi och Varga fick vara med :) Vi börjar i etapper med Varga så hon får vänja sig lite! Det hela kunde inte ha gått bättre och smidigare - en lyckad tur! Naturligtvis ett stort grattis till älgskytten oxå!!


Det var en stor älgtjur, 18-taggare...


Varga vid den urtagna älgtjuren


Huvudet fastmonterat på 4-hjulingen


Här forslas älgtjuren iväg och Varga sätter iväg bredvid


Våra borderterriers fick oxå lukta lite ;) Ila och Aigo blev lite långa i kroppen.
Här på bilden har vi dock Tikki som har lite mord i blicken ;)

På eftermiddagen beslutade vi oss för att besöka Storforsen. Jag hade nämligen aldrig varit där förrut trots att vi passerat ett otal gånger. Här kommer lite bilder


Storforsen, Nordens största fors. Belägen i Piteälven som är en
av Sveriges fyra oreglerade nationalälvar.


Forsen brusade och dånade. Det var en fin höstdag, solen strålade och
en liten regnbåge skapades då solstrålarnas ljus bröts i vattendropparna...


Stina passade på att fota mej in action ;)


Sorgmantel                         foto: Stina med Panasonic DMC FZ-28


Sidensvansar som passade på att äta rönnbär denna vackra dag...

Åter till Kåbdalis för att äta middag...Utflykten blev en trevlig heldag :) Vi kom hem till Sikfors vid niotiden på kvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0