Hundutställning, första snön och innemys...

Förra helgen åkte Stina och jag iväg på MittNordenutställningen, Sundsvall, med Tikki och Aigo. Medpassagerare var Märra med fyra av sina borderterriers(kennel Lappstintans). Vi hade bokat in oss på Scandic Hotel för övernattning lör till sön så att vi inte skulle behöva köra ned på natten. Varga och Ila fick stanna hemma och vår jättesnälla kompis Sanna bodde hemma hos oss för att sköta om dom.

Vi är väldigt nöjda med "pojkarnas" utställningsresultat. Vi önskade att få en 1:a på Tikki och en 1:a på Aigo oxå för den delen...Aigos päls var så gott som överblommad så vi räknade inte med så mycket...Stina ställde Tikki och jag Aigo. Utställningsresultaten blev följande: Tikki 1:a pris och kk 2:a (Jaktklass), Aigo 1:a pris och kk 3:a(juniorklass). Roligast var att Tikki skötte sig så fint i ringen och att han fick ett 1:a pris :)) Yippie!! Aigo var som vanligt stencool och travade på i ringen som om han hade något eget sorts mål att gå emot i livet. Han är dock ung fortfarande så han kan ibland bli lite distraherad och tittig men det gör inget, träning, träning...
På Scandic Hotel träffade vi goda bordervänner över en fantastisk middag/ Italiensk Buffé med lite vin/öl. Tack alla bordervänner som vi träffade under middagen och vid utställningsringen, tack för glatt och trevligt umgänge :) Speciellt tack till vår medresenär Märith för trevligt resesällskap under helgen :)


För övrigt så löper både Ila och Varga just nu så det är lite stökigt här hemma...Ila och Varga bor i köket för tillfället för att "pojkarna" ska få ha sin egen våning ;) Aigo är den som har det mest jobbigt, hormonstinn som han är vid 1 års ålder...Tikki har full koll på läget men tar det lugnt. Tikarna har det oxå tufft, de håller på och rider på varandra hela tiden. Snart är nog höglöpen över och då lugnar det väl ned sig...Det ska bli sköööönt :)

Jag och Tikki har idag(sön) varit ute på hundpromenad med ca 10 andra hundar och deras mattar/hussar. Vi håller på att starta upp en hundsektion/hundklubb här i Sikfors och upptaktsmöte hade vi redan i onsdagskväll.


Jag med Aigo(Lappstintans Ice-Breaker) i utställningsringen, MittNordenutställningen Sundsvall


Aigo springer i ringen


Tikki(Lappstintans Martini) i ringen, MittNordenutställningen Sundsvall


Aigo som Stina nu har börjat trimma av päls...strax klart :)


Löptik 1, Ila(Bombax Jokasta) som gäspar stort...Hon ser ut som en elak gremlin på bilden ;) Inte så smickrande bild men rolig :) Ila ska trimmas så fort hon har löpt färdigt dvs om ca 1-2 veckor.


Löptik 2: Varga som smilar lite...

Övriga nyheter:
Första snön kom här tidigare i veckan så jag har idag lagt på vinterdäck på SAABen, kan liksom va bra att ha dubbdäck då det är lite halkigt...
Igår(lör) följde vi med Stinas mamma in till Piteå på en shoppingrunda sedan blev det mat, kaffe och film här hemma i Sikfors.
Har äntligen fått upp en hatthylla i hallen så vi har någonstans att hänga upp kläder! Jag har i helgen också pysslat med att sätta upp markisoleringskivor för ventilationshålen i krypgrunden och sedan har jag satt ut fågelborden. Har alltså gjort klart ute på gården för vinterns ankomst. Krattning av löv tar vi om snön tinar bort...Nu är det mys :)


Hatthyllan, behändig storlek, alldeles lämplig för vår lilla hall

Återkommer snart igen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0