Ny familjemedlem :)Jaha då har vi bestämt oss...ny familjemedlem hos oss är Varga! En Laikatik på 4 år som var till omplacering. Varga är en blandis av Östsibirisk och västsibirisk laika. Hon var till omplacering p g a att förra ägarna kände att de inte hade tid för henne då de  bla hade för många hundar. Det roliga med det hela är att Stina känner förra ägarna och kände Varga redan som liten. Stinas föräldrar äger dessutom Ilo som är en kullbror till Varga. Pappa till Ilo och Varga är dessutom Astokk som numera är i hundhimlen men som ägdes av...jo just det, Stinas föräldrar, Rune & ElliKari!

Vi hämtade Varga i Råneå redan i måndags och vi har haft henne på prov för att bestämma oss. Jag har funderat och funderat och funderat...men nu är det slutgiltigt bestämt, vi behåller henne :) Stina hade naturligtvis bestämt sig nästan med en gång. Mer underbar laikatik får man nog leta efter, hon är jättetrevlig. Hon fungerar bra med andra hundar och är van vid barn. Det går jättebra tillsammans med Aigo, Ila och Tikki.

Aigos första intryck av Varga var, HJÄLP vad du är stor och det är bäst att jag blir lite stel i kroppen och smyger min väg. Nu tycker Aigo att det är jättekul att busa med Varga. Aigo och Varga är i samma ålder - mentalt sett tror vi ;)
Ila och Varga kom överens på en gång, Ila körde med sitt vanliga sprattel och lade upp sig för Varga och sedan var det bus å stoj. Ila tycker det är lite besvärligt ibland dock då Varga vill rida på henne, både Ila och Varga ska in i löp strax. Tikki var lite avvaktande i början men nu går det bra, han tar det lite mer sansat än Aigo å Ila bara...

Att äga Varga är väl lite ovanligt bara, det är en stor hund! Mycket päls/hundhår, mycket motion krävs och framförallt mycket konsekvens behövs...Det går ju bra när våra borderterriers flamsar/busar omkring inne men när än stor laika börjar flamsa/busa inomhus då känner man att det blir lite stökigt. Nu är det ju inte så att hon inte får busa men måste ändå lugna ned sig lite när vi är inomhus...
När vi hämtade Varga fick vi bla höra att hon skällde på allt, hon gick inte att ha i lina för den bet hon av,  dvs hon skulle ha kätting och hon åt dåligt och vaktade inte sin mat mot andra hundar. Vi har upplevt annorlunda hitintills. Varga skällde mycket riktigt på allt möjligt utomhus bla grannarna men det har vi fått bort, hon står i lina utomhus emellanåt(en tillfällig lösning) och hon biter inte i den då Stina har dränkt in den i myggmedel som tydligen är osmaklig. Här får våra hundar mat två gånger om dagen och då gäller det att äta upp sin mat vilket Varga har fått erfara. Hon äter duktigt och hon tom vaktar sin mat m h a ett dovt litet morr(bra eller inte??)  Förövrigt så går Varga mycket fint i koppel, hon ligger inte på å drar och går oxå fot på kommando. Varga har fått nytt halsband och koppel och hon har fått sina egna liggplatser, en på nedre våningen och en på övervåningen.

Vi tror hursomhelst att Varga kommer att få det bra här hos oss
. Nästa steg är att hämta en cykel så vi kan ut å cykla lite och sedan måste vi fixa tak på hundgården så att Varga inte klättrar ur.
Jag är mycket glad över Varga och känner att det är roligt att prova på en annan hundtyp men känner också att nu får det räcka med nyanskaffning av hundar på några år...

Mer nyheter i korthet:
Vi har fått hjälp med hundrastningen. Vi har fått en liten grannflicka som jättegärna vill gå ut med våra småhundar...hon kom och hälsade på en dag och erbjöd sig då hon tycker dom är såååå söööta :) Jag gick genast och kollade med hennes pappa att det var okej och sedan har J varit här flera omgångar :)
Byn (Sikfors) har blivit invarderad av nötkråkor!! De äter frön ur Sembratallarnas kottar.
Jag har monterat upp fler rullgardiner och gardinstänger. Skönt att få det litet ombonat på övervåningen också. Jag har också monterat ihop bokhyllor och DVDhyllor på övervåningen, dvs skruvat ihop dem så de sitter ihop och sedan monterat tippskydd på dem, nu är det bara att lasta upp!! Vi har nu bara 6 kartonger kvar att packa upp på övervåningen. I gästhuset har vi dock lite fler kartonger men de kan vara så länge då vi inte har något behov av innehållet. Jag har dessutom äntligen hittat åt brorsans laservattenpass i en av flyttkartongerna!! Det var på tiden, fn vad jag har letat! Håller nu på att fixa iordning en flugbindningshörna och montera upp en lysrörslampa så att det blir bra ljus där inne i alkoven. Här kommer också lite blandat med bilder som jag fotat under de senaste veckorna:


Spindelnät en tidig morgonAllmän blåvinge, honaTrollslända (ej art-identifierad ännu) som landade på mitt ben, först åt den på något och sedan bestämde den sig för att vila i solen lite ;)Tallbock på motohuven - ful som fn ;)Flikfly i vinbärsbusken

Nähä, nu har jag inte mer tid att lägga ned här...nu blir det mer kaffe och andra göromål efter det :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0