Nu känns det som hösten är här...

Efter en varm sommar så känns det som om hösten är här...ganska varmt på dagarna(men ändå inte högsommartemperaturer), nattkallt och nattfukt. Vi har haft ganska mycket att stå i senaste tiden så det har inte blivit något bloggande förrän nu som ni kanske har märkt.

Vi har varit i Kåbdalis i omgångar och sedan när vi kommit hem hit till Vargbackennipan(Sikfors) så har vi haft besök eller så har det varit gräsklippning, besök på arbetsförmedlingen eller träffar med jobbcoacher.Vi har börjat få upp lite gardiner...iallafall i vardagsrummet och köket. De flesta klädesplaggen är  uppackade i garderoben(sidoförrådet) på övervånigen.
Jag har också hunnit med att plocka lite vinbär här på våra bärbuskar, 10 liter röda vinbär och 7 liter svarta vinbär har det blivit. Vi har också fått hjälp av Rune å ElliKari att montera upp en hundgård, smidigt med färdigbyggda sektioner:O)

Förra helgen, på söndagen 8/8, var vi ned till Fällfors och tränade hundarna på skinn och grävling. Ila är inte så pigg på att ruska i skinnet, hon vill mest rulla sej på det. Aigo ruskar lite på skinnet men tröttnar fort på det. Tikki han är grym, vild och galen ;)De är olika som hundindivider...Aigo kommer nog igång såsmåningom, han skall få träffa levande grävling senare i september och då kan det bli annat :)

Vi for upp till Kåbdalis igen och var där mån tom torsdag.
På fredagen(13/8) kom borderterriervänner tillika borderterrieruppfödare hit och hämtade upp Tikki för grytprovsresa till Finland och lämnade samtidigt av fyra borderterriers som bodde här hos oss över helgen
. Tikki har ju förberett sig för sin Finlandsresa i ett års tid genom att rabiesvaccinera sig och nu var det dags...Tikki trimmades också dagen innan för att det brukar vara hett som tusan nere i grytet vid varma dagar. Stina och jag gick i spänd förväntan här hemma på att få rapporter från utlandet ;) Det gick JÄTTEBRA för Tikki i Finland, tomrevideringarna av grytet gick bra båda dagarna trots att han var lite ivrigare dag två. Första dagens B-prov fick han 43p av 44 möjliga poäng och dag två fick han full pott 44p av 44!! Tikki kom hem med två små prisbucklor och ett ärr på nosen som minne av räven men lika lycklig och glad som vanligt :D

Hur gick det för oss då, med våra helggäster...Jodå bara fint, de verkade trivas och må gott iallafall. Vi hade satt upp två stora hagar av kompostgaller som fick fungera som gästhagar. Hundarna fick vara ute en del, det var ju bra väder. Långpromenader, mys på köksoffan och TV-kväll blev det oxå. Loa, Aigos mamma, rymde ur komposthagen två gånger men endast för att komma ner till mig i slänten och äta svartvinbär och sedan bli instoppad igen. Tequila tog det lugnt här på hundpensionatet
. Gizmo och Lexie var ena riktiga mysproppar!Aigo med grävlingsskinn vid konstgrytet i FällforsByte av grävling, tv transportlåda och th kitteln där grävlingen skall vistas under träning/prov.Ila i trappen. "Vad gör ni? - uttrycket"Loa Larsson, Aigos mammaTequila, Aigos mormorVistelse i hage. Tequila blev fort less, hon ville mysa inne ;)Jag med Gizmo och lilla Lexie på kökssoffan. Mys, mys...Tikki hemkommen från Finland :)) Tack till Märith som tog över honom till Finland.
Tack Diza för trimmning av Tikkis nosparti, det blev jättefint.Kommentarer
Postat av: Mia

Hej på er !!

Har kollat runt lite här på bloggen & vad fint ni verkar bo...:) Hoppas ni trivs bra..

Ville oxå gratta Tikki för toppen resultat på grytproven i Finland, men att det inte skulle gå bra, det betvivlade jag aldrig !! Han och Visken är ju samma skrot & korn....;)Riktiga toppen hundar !!

Hoppas ni får en riktigt fin höst där uppe...

Kram från oss

2010-08-19 @ 09:21:21
URL: http://www.bjarvarnas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0